Moederfit®

MoederFit® is een actieve cursus voor (pas) bevallen moeders, die bijdraagt aan een goed herstel na de bevalling en helpt bij de opbouw van de conditie. De cursus wordt gegeven volgens de methode YVLO-ZwangerFit®. Onder deskundige leiding van Zwangerfit/Moederfit®-docenten wordt gewerkt aan conditie, beweeglijkheid en kracht met de nadruk op het herstel van de bekkenstabiliteit en bekkenbodemfunctie.

Er wordt toegewerkt naar het hervatten van dagelijkse activiteiten en het weer oppakken van bijvoorbeeld sport. MoederFit® kan worden gevolgd in vervolg op de cursus ZwangerFit®, maar even goed zonder dit voortraject. Raadzaam is om eerst een bekkenbodemcheck te laten uitvoeren door de bekkenfysiotherapeut.

De cursus bestaat uit actieve lessen van 1 uur, die eenmaal per week worden aangeboden. Er worden onderbouwde oefeningen gedaan met gebruik van oefenmaterialen, fitnessapparatuur en muziek. Daarnaast is er ruimte voor deskundige uitleg en informatie en natuurlijk voor gezelligheid! Vanaf 4-6 weken na de bevalling kan gestart worden met MoederFit® en hiermee kan worden doorgegaan tot de gewenste conditie is bereikt. Ook moeders die langer geleden zijn bevallen kunnen instromen.

Naast de mogelijkheid om MoederFit® in een groep te volgen, kan ook gekozen worden voor een individueel programma.

Zie vergoedingen en prijzen