Mamacafé

Mamacafé Goeree-Overflakkee is een maandelijkse ontmoetingsplek voor (aanstaande) ouders/verzorgers en hun kinderen. Hier kun je laagdrempelig andere ouders ontmoeten en informatie in te winnen over zwangerschap, kraamtijd, opvoeding etc. Enerzijds voor het contact en de gezelligheid, anderzijds omdat je graag ervaringen wilt delen en advies wilt krijgen van andere moeders en professionals.

Het Mamacafé is opgericht en wordt georganiseerd door vrouwen die in hun werkveld in aanraking komen met moeders en hun kleine kinderen: Verloskundigen Praktijk Een nieuw begin, Kinderopvang Kibeo en Fysiotherapie van den Berg.

De organisatie is op vrijwillige basis, de vergoeding die gevraagd wordt voor de bijeenkomsten is kostendekkend en zal enkel gebruikt worden voor het voortzetten van het Mamacafé. Het Mamacafé is voor moeders met kinderen van 0-4 jaar. Maar natuurlijk zijn ook vaders, aanstaande ouders, grootouders of de oppas welkom.

Mamacafé vindt elke 1e woensdag van de maand plaats; om en om bij Kinderopvang Kibeo (Achterdorp 5 Dirksland) en Fysiotherapie van den Berg. De kinderen hebben daarbij de mogelijkheid om samen te spelen en te ontdekken in een kindvriendelijke omgeving.  De ouders kunnen ervaringen met elkaar delen en steun vinden bij elkaar. Daarnaast worden er diverse professionals uitgenodigd om vanuit hun expertise informatie en advies te geven over verschillende onderwerpen. Op deze manier willen we ouders kennis en vaardigheden meegeven die ze in kunnen zetten om het opvoeden zo makkelijk en goed mogelijk te laten verlopen voor het hele gezin.

Kom gezellig langs. Meer informatie is te vinden op de website van Mamacafé Goeree-Overflakkee