Zwangerfit®

Zwangerfit is een actieve cursus voor zwangeren. De sleutelwoorden van de cursus zijn actief en preventief. Een vroegtijdige opbouw en onderhoud van conditie dragen bij aan een voorspoedige zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Bij eventuele bekken-en/of bekkenbodemklachten kunnen er vroegtijdig adviezen en oefeningen worden gegeven om de klachten te verhelpen of te verminderen.

De cursus wordt gegeven door ZwangerFit-docenten, die door hun specifieke deskundigheid vrouwen tijdens en na hun zwangerschap zo optimaal mogelijk kunnen begeleiden. De cursus bestaat uit actieve lessen van 1 uur en een serie van 8 theorielessen van een half uur in aansluiting op de actieve les (met uitzondering van de partnerles). Tijdens de actieve lessen wordt er gewerkt aan conditie, beweeglijkheid, kracht, coördinatie en ontspanning. Er wordt gebruik gemaakt van oefenmaterialen, fitnessapparatuur en muziek.

Vanaf 12 weken zwangerschap kan worden gestart met de cursus Zwangerfit en er kan worden doorgetraind tot vlak voor de bevalling. Na de bevalling kan bijvoorbeeld Moederfit of Moeder & Babyfit worden gevolgd om weer in conditie te komen.

Zie vergoedingen en prijzen.