Yoga Plus

bij chronische rug en nekklachten

Chronische of steeds terugkerende rug-en nekklachten, waarbij geen duidelijke diagnose gesteld is, noemen we aspecifieke klachten. Deze klachten zorgen vaak voor pijn en bewegingsbeperkingen. Mensen met deze klachten weten vaak niet wat wel en niet kan of mag, waardoor men onzeker en soms angstig raakt ten aanzien van bewegen. Dit kan de dagelijkse activiteiten flink belemmeren. Toch kan blijven bewegen en voldoende ontspannen juist verlichting geven.

Regelmatig bewegen op de juiste manier verbetert de belastbaarheid. Het houdt gewrichten soepel en maakt spieren sterker. Ook gaat het botontkalking tegen en versterkt hart, longen en bloedvaten. Het helpt het gewicht op peil te houden en kan voorkomen dat er andere klachten bij komen.

Niet elke sport of bewegingsvorm is geschikt voor mensen met chronische rug-en nekklachten. Fysiotherapie van den Berg en Yvonne Groenendijk van Y-Challenge bieden daarom Yoga Plus aan. Het programma combineert de specifieke pluspunten van vloeiende bewegingsyoga met de expertise van manueel therapeute Jannie van Seters, die een intake doet om te kijken of u aan het programma kunt deelnemen (of er zogenaamde rode vlaggen zijn).

Dit programma biedt niet alleen een effectieve, maar ook leuke activiteit, samen met anderen. De manueel therapeutische intake wordt, afhankelijk van uw aanvullende pakket, vergoed door uw verzekeraar. De bewegingslessen komen voor eigen rekening. Zie hiervoor www.y-challenge.nl. Voor meer informatie over dit programma of aanmelding voor de intake kunt u bellen naar Fysiotherapie van den Berg.